Bejelentkezés

A mai naptól a Huszadik Század Emlékezete gyűjtemény elindítja a „Hírek” rovatot. Az életútinterjú gyűjteményünk 2012 februárjától érhető el a világhálón, vagyis már több mint három éve zökkenőmentesen üzemel. Továbbra is mi vagyunk az egyetlen magyar oral history gyűjtemény, amely lehetővé teszi, hogy a látogatók online módon hozzáférhessenek egy teljes terjedelmű interjúhoz, bárhol is tartózkodnak a világban.
 
Természetesen a gyűjtemény elnevezés egy kicsit túlzó egy olyan oldal esetében, amelyen három éve csak ugyanaz a három interjú olvasható. Valahogy azonban hívnunk kell magunkat. Az oldal annakidején egy „csak azért is” dacból, egyfajta mintaadóként született, ami többek között az alábbiakat akarta bizonyítani:
  1. Kis költségvetésből is létre lehet hozni egy igényes külsejű oral history témájú  honlapot, amely a 21. századi követelményeknek megfelelően az interneten keresztül is teljes hozzáférést tud nyújtani.
  2. Megfelelő jogi és technikai előkészítés után a teljes interjúk online közzététele nem okoz jogi problémákat.     
Az oldal tehát él, és eddig a közzétételek miatt sem akadt említésre méltó problémánk. Három év után azonban be kellett látnunk, hogy szükséges egy „Hírek” rovat is, hiszen – bár az oldal egyre bonyolultabb – a látogatók többsége számára változatlannak tűnik. A továbbiakban a „Hírek” rovatban nyomon követhetőek lesznek a változások és olvashatóak lesznek az aktuális újdonságok. 
 
A gyűjtemény nevében minden látogatónak jó böngészést, olvasgatást kívánok!
 
Molnár János 
alapító-szerkesztő